08 februari 2011

Ögonlysning!

Oj oj vad jag gick och väntade på samtalet från Ulla i går...hann bli bra nervös innan hon ringde och gav besked om hur det gått. UA! Så skönt det är ok så här långt iaf.

Igår skulle Vilja ögonlysas för första gången. Hon är bara året men jag ville minimera risken att få en överraskning nästa år då det är tänkt att hon ska paras. Jag fick ju en tråkig överraskning med Lilla Alisma när hon lystes innan löp för att sen paras ☻ så nu tog vi beslutet att lysa henne tidigt och sen höftledsröntga henne. Förhoppningsvis går hon igenom den utan anmärkning så småning om så det kan bli smått här i huset 2012.

Vi kommer att försöka välja en hane med mycket jaktlust, bra apportering och samarbetsvilja som dessutom matchar hennes brister. Vi vill ju inte tappa i exteriör bara för att vi vill få fram hundar som villigt och glatt apporterar. Det finns några kandidater jag funderar på men kom gärna med förslag :)Jag tänker dessutom rådfråga några innan jag skrider till verket men än finns det ju tid :)

Sen har vi ju lilla Pytteytte också som så småning om ska igenom alla nålsögon. Hon är ju 7 månader nu och utvecklas riktigt fint. Hon är arbetsvillig och full av FART! Oj oj så energisk den lilla tösen är. Hoppas vi kan ta till vara på hennes positiva energi på bästa sätt.
Just nu löper hon för fullt och närmar sig höglöp..det har Boston talat om för oss. Han är en klippa på den punkten. Är det inte dax så kan man bara leka och busa lite men inte en tillstymmelse till att försöka bestiga. Fast här hemma tycker Zelda att det enbart är hennes kavaljer så nåde om han försöker flirta med Betty nu ♥ då komer hon farandes som en furie och talar om att han ska minsann inte flirta med henne, stå hos matte du och håll ordning på snoppen! Ungefär som Mirjami sa till Boston när han hade flirtat med Wilda...håll ordning på snoppen och vänta på tillstånd att få använda den ♥
Det är skönt för när hundarna är så i flocken så kan man ju ha dom tillsammans mycket längre innan höglöp och lite tidigare efter. Då behöver dom inte gå separerade så långa tider. För det är ju ändå några löp som ska gås igenom med tre tikar hemma.
Men vi har sån tur att Boston inte piper eller vandrar bara han får vara med oss eller i sovrummet, han äter som han ska osv.

Tack för denna pärla Birgitta♥

Idag skiner solen ute men hualigen vad det blåser. Inget frestande alls att gå till bussen idag :( Idag har jag kört ett pass med ryggträning på 30min. Måste försöka komma igång regelbundet och få det till en vana även dagar då jag jobbar heldag. Det är så lätt att hoppa över när man jobbat 7-16 men då behöver man det oxå...och kanske mest då för att lösa lite spänningar och få lite ny energi.
Jag gillar faktiskt i forms dvd serie med olika pass. Det finns på varje skiva ett kortare och längre samt i två olika nivåer. Och har man inte tränat på ettag så räcker gott den lättare nivån så man får in tekniken på alla rörelser. Efter ett ganska kort tag kan man köra det längre passet men fortfarande på nivå 1. Det finns både rejäla konditionspass och styrkepass och även strech och relax, yoga mm. Kanon när man inte har tid att åka iväg för att träna. Sen kanske man skulle vara ännu mer energisk om man tränade i hop med andra men till att börja med räcker det gott och väl och inte kostar det multum nu när man har alla skivor ☺

Ha de gott alla vänner i blåsten och var rädda om varandra ♥

Inga kommentarer: