31 december 2010

det här måste bara komma med

Den unga prästen var så nervös inför sin första nattvard att han inte ens kunde prata ordentligt. Inför sin andra nattvard söndagen därpå berättade den äldre ärkebiskopen hur man kunde göra för att slappna av lite. Han föreslog följande: Nästa gång ta ett par droppar vodka i ett vattenglas och drick det. Du kommer genast att märka hur lugn du blir.
Söndagen därpå gjorde prästen som han hade blivit tillrådd och kände genast hur avslappnad han blev. Nattvarden flöt på fint och han stammade inte alls. Efter nattvarden hittade prästen ett brev från ärkebiskopen på sitt rum.

Käre fader,

nästa gång ska ni lägga ett par droppar vodka i ett vattenglas
inte ett par vattendroppar i ett vodkaglas.
Jag tänkte betätta om några fel jag lade märke till, så att de
inte upprepas till nästa söndag:
Den lilla skålen bredvid altaret är inte en toalett.
Försök att undvika att luta er mot statyn som föreställer Jungfru Maria
och speciellt att krama henne och känna henne på brösten.
Budorden är 10, inte 12. Lärjungarna däremot var 12, inte 7. Och ingen av dem var dvärg.
Vi hänvisar inte till Jesus Kristus som "JC and the boys". Vi hänvisar inte heller till Judas som en "jävla svallertacka". Bin Ladin hade ingenting med Jesu dör att göra. Syndarna hamnar i helvetet, inte i hästarslet.
Fader vår ska läsas mot himlen, inte genom att göra vågen.
Den typen som satt i hörnet på altaret som ni hänvisade till som "bögen" och "mögelkäftad transvestit", var jag. Jag hoppas att dessa saker ska rättas till tills nästa nattvard.

Med vänliga hälsningar
Ärkebiskopen

1 kommentar:

i_are_lisa sa...

Hej Pia, tittar in hastigt för att säga att du givetvis hemskt gärna får citera min text här, bara du ser till att hänvisa ordentligt :) Dvs mitt namn och länk till bloggen. Tack för din kommentar, blev jätteglad! / i_are_lisa