04 november 2012

Disig höstdag

Ja det kan man verkligen säga att det är...verkar inte bli ljust alls idag. I morse gjorde solen tappra försök att ta sig fram men nää den lyckades inte. Jag och Mirjami har varit i skogen med Zandie i ca 1,5 timmar idag. Hon på hästryggen och jag på cykeln. Större delen av turen gick på grusväg men en heldel oxå på slippriga, leriga hala stigar eller på tungcyklad sand i grustaget. Det gick jätte bra för Mirjami när hon red idag. Lugn jogg under en ganska långsträcka (ca 1km) där Zandie gick kanon fint i bärig luftig trav med mjukt stöd eller i form på nästan långtygel. Den känslan strävade vi efter varje gång hon blev piggare och ville gå fortare, ner i lugn jogg för att varva ner med tepoväxlingar för att öka bakbensaktiviteten. På slutet kom det fram riktigt fin kort trav med riktigt bra steg!
Igår hoppade de ju nästan 1 m vilket är ett stort steg för Mirjami som tidigare bara skuttat 50-60cm och nåt enstaka språng på närmare 80cm. De gör stora framsteg tillsammans. Och i fredags red vi en 8km slinga i mörkret :)
Efter ridturen när Mirja gjorde färdigt hästen för utsläpp i hagen och utrustningen för nästa ridtur så mockade jag alla 7 boxarna och fixade för intag ikväll. Det är skönt att bara pyssla i stallet när man inte har någon tid att passa utan kan köra på utan stress.

Nu blir det att sätta sig i soffan en stund med en övertrött valp som behöver sova...men han verkar tycka att det är roligare att dra i gång de andra på bus.

So long i höstdiset!

Inga kommentarer: