02 november 2012

Då var valet gjort


Nu har en del av stressen släppt men det är långt kvar än. Nu är det bara att vänta på att damen i fråga ska börja löpa. Vi har ju under en längre tid funderat på vem vi ska para Vilja med. Vi har surfat runt på hemsidor och kollat vad som finns och vad som kan tänkas passa stam-mässigt och modell-mässigt. Vi har åkt långa sträckor för att titta, känna och klämma på några stycken. Det ska vara många parametrar som klaffar. Temperament, exteriör, hälsa, vad är bra på tiken vad är mindre bra, vad kompletterar hanen med, vad ned ärvs och i vilken grad? Ja vi hoppas mycket på den här kombinationen Lilla Blidkullas Bougainvillea x Pygmalias Bärgpatron. Vi hoppas på att få exteriört korrekta valpar med mycket motor och apporteringsvilja både svart/vita och brun/vita valpar som ska fungera i allehanda miljöer med jakt, agility, utställning, spår och inte minst som underbara familjehundar.
Under resans gång har vi träffat trevliga människor som man skulle kunna tänka sig att umgås med om det inte vore så långt  
Idag har jag varit flex ledig och tänkte mig en låång sovmorgon men si så blev det inte. När Lars hade sagt hejdå så kunde jag inte somna om igen och då var klockan typ 05:30 :) Så jag klev upp, åt frukost och började städa. Har under en längre tid bara städat det allra nödvändigaste så nu finns det att göra... Har bara hunnit med köket, TV-rummet, grov hallen och toan nere. Kvar är andra hallen och sovrummet.Snart är det dags att åka iväg till veterinären för ett återbesök med Pyttes öra för att få lite annan medicin och kanske en ännu längre pc-kur för att få död på alla bakterier. Vore skönt om hon kunde bli bra utan operation. Så att vi kan börja träna lite jakt igen utan att hon tycker att det är negativt för att hon har ont i örat. Lilla snuttan!
Sen blir det nog ett besök i stallet så Mirjami kan rida Zandie. Kanske ska hänga på cykeln och cykla med henne runt på en långsväng i blåsten.

Nä nu får det bli en macka till lunch och sen fara iväg

Ajökens!


Inga kommentarer: