06 april 2011

April pånyttfödelsens månad...

..kan man nog kalla den i år för mig iallafall. I mars någon gång sökte jag tjänster på länsstyrelsen i vanlig ordning ☺ I år var det inte så många tjänster ute så man var väl lite nervös om det skulle bli nåt eller inte. Jag sökte även några tillsvidare tjänster tillsammans med de vanliga kontrollanttjänsterna som jag jobbat på tidigare. I mitten på mars får jag ett mycket efterlängtat samtal...jag ska på intervju! På tjänsten som betesmarksansvarig! Intervjun tar ca 2 timmar och jag är bra trött efteråt. Jag har träffat intervjuarna många gånger innan men ändå var jag nervös och lite spänd. Det var några till som hade varit på intervju så jag vågade knappt hoppas på att det skulle bli jag-men det blev det! Förra torsdagen kom samtalet jag längtat efter- jag hade fått tjänsten!! ♥
Nu blev det ju så att jag inte fick tjänstledigt ännu en gång så hälften vågat hälften vunnet! Jag får säga upp mig ...lite läskigt är det då det är en provanställning men om jag inte satsar nu så kommer jag ångra mig...det får bära eller brista :)Åh vad jag längtar tillbaka! Det ska oxå bli skönt att kunna planera in aktiviteter med familj, vänner och hundar på helgerna ;)
På slomarp ska vi börja på nytt schema på måndag och jag har ingen aning om var jag ska vara då när vi inte fått nåt schema än. Hoppas vi får det idag. Den här veckan har jag bara jobbat kvällar...idag ska jag också jobba kväll på fredagkväll och delat lördag och heldag på söndag.

Akleja har anpassat sig kanonbra till våra förhållanden. Sover inne som alla andra på dagarna när inget kul väntas. Säger vi att det ska gås en promenad eller nåt då är det fart på henne :) Hon är hur pigg och go som helst. I morgon eller på fredag förmiddag ska jag trimma av hela henne igen och hoppas att det går lika bra som de andra två gångerna. Sen ska hon få ett välbehövligt bad tillsammans med någon/några andra som oxå ser ut som gråskäckar eller nåt :/ Jösses vad de blir skitiga nu. Idag är det hemskt då regnet står som spö i backen. Skulle vara välbehövligt med snabeldrake matning och mopp motionering..
I natt fick Akleja sova inne hos oss i sängen oj vad hon sov nära och snusade och snarkade ♥♥ När jag sa till Mirjami att om hon sköter sig vid nästa trimning så får hon åka hem, för hon är nog efterlängtad hemma men det tyckte inte Mirjami att hon skulle få det..för hon har blivit en kär familjemedlem här oxå :)

På lördag var det ju tänkt att Lars och Boston skulle starta på grundprov men si det tyckte inte vädretsmakter...det är alldeles för mycket snö kvar på platsen...;( fy så besviken Lars blev men givetvis även jag. Men nu får vi ju tid att träna ännu mer. Vi får nog även tillfälle att vara med och träna med hundarna när det blir skyddsjakt på gås. Vi tänkte faktiskt passa på att prova allihopa och se vem som lämpar sig bäst :) Jag kom precis på att nu kan jag ju vara med på skjutbanan på helgerna oxå :) jihuu! Ska bli kul att börja lerduveskyttet igen och skjuta in studsaren och övningsskjuta med den. Hoppas vi hittar nån bra jaktmark någonstans på skapligt avstånd och till ett skapligt pris. Småvilt och fågelmarker sökes med ljus och lykta!

Nä nu måste nog snabeldaraken och moppen motioneras lite :)

Ha det gott i regnvädret! och efter regn kommer solsken och i regnet försvinner resterna av snön :D

Kramizar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt Pia! Lycka till nu! Det kommer bli hur bra som helst.. De jag ju fått en kanontjen, så Länsstyrelsen kan skatta sig lyckliga :)
Kram Lisa

Pia sa...

Tack Lisa! Kramisar till dig oxå