20 november 2011

Vilket tråkväder

Fy vilket tråkväder. Regn, regn och åter regn +7grader...ogillas starkt. Blir så trött när det bara är grått. Tänk om åtminstone solen kunde titta fram då gjorde det inget att det inte är minusgrader och snö men nu vill jag verkligen ha VINTER. Det är ju så underbart med en promenad när det knarrar ordentligt om snön. Man får frost i ögonfransar och hundarna skuttar av glädje i snön och ingen snö fastnar i springerpälsen när det är tillräckligt kallt. Rent är det inne...vad gör det att man får skrapa rutorna på morgonen och att skotta snö. Nä nu får allt vintern göra intåg även i södra sverige!

Tiden är helt ur led när gräset fortfrande växer, maskrosorna blommar, vitsipporna tittar fram igen, lavendeln blommar och vårblommarna börjar kika fram.
Ifjol var det verkligen helt annorlunda då hade vi en heldel snö och minus grader så här års. Skönt! Det blir så mycket ljusare och trevligare. Visst är det jobb med snön men ack så härligt ♥
Jag blir så trött av det här gråa vädret när det inte blir ljust ordentligt på hela dagen. Nu har vi visserligen haft ganska tur ändå med vädret att det inte har regnat så mycket men ändå.
Det kanske är bra att det inte kommit nån riktig kyla än med tanke på att vi inte fått i gång bergvärmen än men det hjälps inte, jag saknar snön iaf :)
Jag vet inte vilken ände jag ska börja röja. Möblerna står huller om buller, golvet ser ut att vara ett jordstampat golv, fönstrena är kanon skitiga allt är dammigt...ja det finns lite att göra när värmen är på plats. Hoppas bara jag får lite ork till det innan jul...
Här har vi dessutom mitt i virrvarret två löpande tikar varav den ena "Zelda" tycket att det verkligen är dags för valpar igen. Flörtar massor med stackars Boston som inte får göra sitt jobb...Wilda har precis börjat gå ur höglöp och Zelda är väldigt tidig med sitt..Tur att Boston är som han är. Sover gott på nätterna utan pip och gnäll fast tikarna sover precis på andra sidan dörren. Lite ledsen kan han vara när han inte får vara med oss när tikarna är det men annars är det inte så farligt.

Nä nu ska jag lägga in lite mer ved i kökspisen och ta mig en kopp kaffe till.

Kram på er alla i höstrusket!

Inga kommentarer: