30 april 2012

Mycket har hänt sen november

Ja det var väldigt länge sen jag uppdaterade hemsidan och bloggen...och när jag idag skulle gå in för att ändra och uppdatera hemsidan upptäckte jag att jag inte kan komma in :(  så nu är det bara att börja knåpa ihop en ny med vad jag misstänker en ny adress...grrr...det får bli en annan dag eller senare idag. Det får bli en snabb uppdatering på bloggen just nu och lite bättre en annan dag.

Vid årsskiftet började jag planera in en ny utställningssäsong och hade då tänkt att Vilja skulle starta sin första öppenklass i februari i Mjölby. Den debuten blev inställd då både hon och syrran Mona hade åkt på en rejäl maginfluensa. De var iofs på bättringsvägen men för att minimera risken att insjukna igen eller att för den delen smitta andra så valde vi att inte ställa. Nästa utställningsdebut skulle vara för vår vackra Zelda i Gränna som veteran men där slogs debuten i spillror av att lördag den 14/4 när vi vaknade var hon dålig, ville inte äta, eller knappt kliva upp, gick ut med möda och mådde absolut inte bra. Jag trodde att det var livmoderinflammation i och med att det kommit så hastigt under natten. Vi avvaktade efter kontakt med jourveterinär men vid 14 så fick hon 40 graders feber så vi kontaktade veterinären igen och skulle då åka in. Vi åker in med vad vi tyckte skulle vara det värsta, en livmoderinflammation men det visade sig vara värre än så :(
Hon hade en 10*10cm stor tumör på mjälten med en urusel diagnos... så istället för att bara operera och sen få komma hem så kom vi hem utan hund. Fy vad det var jobbigt. Vi var nog i chocktillstånd allihopa ganska länge efter det beskedet och snabba förloppet. Men vi fick nästan 8 underbara år med vår vackra och underbara hund Zelda. Tack Birgitta och Sören!
Saknaden är enorm, värst är mornar och kvällar eller när man tänker på vissa saker man gjort eller skulle göra.
Det är nästan så att man inte vågar börja planera något mn det är bara att ta tag i saker. Nästa vinter är ju tanken att Vilja ska paras och förhoppningsvis ännu en Lilla Blidkulla kull födas ♥

Nu är sommaren på intågand med massor av apporteringsträning, bad och hundaktiviteter men oxå semester med planerade födelsedagsfirande samt en kortresa till Kroatien för att fira att jag och Lars fyller 40 år i år :) Tack mamma och pappa och Ellinor och Lasse.

Nä nu ska Mirjami och jag åka till stallet, sen blir det en sväng till Skänninge.

Fira valborg lugnt och var rädda om varandra!

Kram ♥

Inga kommentarer: