01 november 2011

Helgen 29-30/10 Utställning och grundprov

Ja helgen började med utställningsförberedelser på fredagen. Jag själv hade väldigt ont i ryggen så min älskade sambo badade Boston och Wilda åt mig. Mirjami och jag fixade allt som skulle med och packade bilen. På lördagmorgonen åkte vi klockan 7.55 iväg till Skänninge för att plocka upp Ulla med Mona och Vilja.
Det var inte så många anmälda den här gången men 51 springar var det iaf. Den här dagen var det Lena Rollmar som dömde.
Först ut var Boston i championklassen han tävlade endast mot en hane som slog honom idag då han inte är så pälsad efter jaktträning men dock har ja päls så det räcker men för dagen räckte det inte till ett ck   :(
Nästa hund ut var Vilja i en ganska stor unghundsklass 8st var anmälda. När nu Boston hade tappat sitt ck för pälsen så visste jag direkt att Vilja inte skulle få nåt ck då hon har fällt av sig alla få fjun hon haft på bröstet. Fanor och byxor har väl suttit kvar men brösthåren är som på en valp. Å ja mycket riktigt så blir hon 2a utan ck för att hon har för lite päls... :( ja jaa hon kanske får det när hon blir vuxen eller efter första kullen. Fast som Mirjami sa "tjejer ska inte ha hår på bröstet" ;)
Nästa hund ut var Wilda och Mirjami de åkte snopet på ett blått band. Kritiken var ganska ok men men nya tag nästa gång, vilket blir i Stockholm.
Sist ut var Mona. Där kan man inte klaga på hårtillväxten iaf. Hon har så det räcker till oss alla ;O men hon blev utpetad som sista hund innan placeringarna i öppen tik av 11st. Så det var ett snabbt avklarande den här utställningsdagen.
Bis vinnare blev Sammy Goldmore's Gold Dreamer och Bim blev "Malilda" Ch Rowemaris New Moves at Lelicas Grattis till er!

Efter utställninge for Mirjami och jag till stallet så hon fick rida en sväng. Det var underbart höstväder varm och soligt så vi gick en ganska lång runda så jag fick promenera i rask takt och löpträna lite :) Svettiga var vi allihopa efter den turen. Sen skulle vi hem och packa om bilen för söndagens grundprov i Norrtälje.
Dit hade jag anmält Lars och Boston och mig och Pytte...ja hur det skulle gå viste ju ingen :) Vi har tränat en gång efter att hon blev opererad i augusti. Lars och Boston hade heller inte hunnit med att träna så mycket.
På söndags morgonen styrde vi kosan norrut klockan 4 på morgonen. Tur hade vi att det blev vintertid den här helgen annars hade vi nog aldrig kommit upp. Jag förstår inte hur alla som åker på utställningar klockan 2 och 3 orkar och sen köra hem samma kväll igen :O
Strax före 8 var vi framme, tog ut hundarna och rastade dom innan vi skulle få lite kaffe och fika innan informationen. Domare den här dagen var Torbjörn Augustinsson.
Vid 9 började det dra ihop sig för information om dagen och dagens första startande. Lars skulle starta som nummer 5 och jag som 18!! Men då det var tre strukna och några som kom långväga ifrån (Östersund och vi ) så fick vi hoppa in i luckorna som blev. Så jag fick start nummer 10 istället.
Lars var lite villrådig om han skulle starta Boston eller om jag skulle göra det. Det blev till slut jag som startade honom...helt utan att ha tränat med honom. Vi var en ynka poäng en ynka dummy ifrån att bli godkända. Om inte pellejönsen hade ännu en gång sagt...jag ska bara... så hade vi grejat det! Han markerade dummyn bra men passerade för att kolla bakom och runt om det fanns mer intressant innan han plockade in den på andra dirigeringen.
Men jag är nöjd att jag startade och att han faktiskt sökte med ganska bra fart och vidare än han brukar..
Sen blev det lunch och efter lunch var det en hund och sen Pytte... :) hahaa lilla yrvädret som suttit i bilen hela dagen var hur taggad som helst. Började med att dra en riktig jabbadabadoooo runda. Efter att ha fått nya instruktioner från Torbjörn så skötte hon sig helt underbart. Fart till tusen, knallade INTE på apporterna!!! Vilket jag trodde hon skulle göra eftersom hon precis har förstått att man ska sitta på pipan. Och sista skottet small rumpan ner på henne omedelbart bums så jag hann inte ens blåsa eller ge handtecken och hon satt still...
Båda dummysarna apporterade hon in men tyvärr i sin iver så tuggade hon på en av apporterna och fågel tog hon inte för dagen, vilket hon på träning brukar göra. Så tack vara tuggandet så missade hon godkänt...så idag har jag provat att apportera övermogen tomat, potatis och rått ägg :O och inget av det hade den minsta lilla tandavtryck!!! Inte heller min tomma matlåda i plast :) så munnen är det nog egentligen inget fel på... och Torbjörns kommentar "fan det är nog lite cocker i henne nånstans" :D
Det är bara att ta nya tag och träna med stora dummysar, tunga dummysar och sen försiktigt med granulat dummysar för att se om vi kan få bort det på just den sortens dummy.
Men jag är mäkta stolt över hundarnas bedrifter och mina egna, nu ska här tränas inför nybörjar prov B och förhoppningsvis även A till nästa år samt oxå vattenprov med Pytte eftersom hon inte gjort det.
Ett stort tack till Welshklubben och alla deltagare och funktionärer för en mycket trevlig grundprovsdag i Norrtälje!! Grattis till alla som blev godkända, Väl kämpat!

Nä nu är det sov tajm så vi ska orka börja fixa med åtminstone Mirjamis rum i morgon inför konverteringen till vattenburet och bergvärme!

Natti natti och kram till er alla!

Inga kommentarer: