27 mars 2013

Vänt?

Ja jag hoppas det vänt ordentligt för lilla Puzzel. hon är mycket piggare efter att vi var akut till Vädersta veterinärstation i söndags och fick kortison och recept på annan antibiotika. Vi ringde till Valla redan på lördagen men de ville inte ta emot oss för de hade mycket att göra och tyckte vi skulle avvakta till måndagen då vi kunde åka till vår egen veterinär...men Puzzel hade nästan 40 graders feber trots antibiotika sen 3 dagar tillbaka. Diagnosen är Juvenil pyodermi där vi då i fredagsmorse upptäckte blåsor i öronen, under helgen kom även blåsor på nosen och nu har det blossat upp med var bölder på kroppen :( Men hennes allmäntillstånd är mycket, mycket bättre och hon reste sig till stående själv i går efter att ha legat en vecka. Nu sitter hon ofta och tittar och när hon inte sover vill hon att vi är med hos henne. Det förstår jag, legat själv i feber och frossa och varit alldeles matt så vill man inte vara själv när man blir bättre och orkar lite mer. Hon är lite rolig för även om hon varit väldigt matt så man måste stötta henne så vill hon gå ut och kissa. Inte inne på tidning. Lilla Puzzel ♥ Nu håller vi verkligen tummarna för att det ska ge med sig helt och att hon snart ska orka busa med syskonen för dit vill hon verkligen. Åh vad hon viftar på sin lilla svans när hon ser dem.
Idag ska Carex och Convallaria badas för i morgon flyttar de till sina nya familjer ♥ Vilja kommer oxå flytta hem till Ulla & Lasse i morgon och det kommer bli tomt när hon åker hem.
Idag får jag besök på förmiddagen och vid lunch kommer det valpspekulanter och tittar på Clematis och Carlina. Den senaste är verkligen ett matvrak...där får vi försöka ta bort henne från maten efter en stund snart för hon är som en tunna lilla snuttan. Det var Puzzel som var den tjockaste hela tiden i kullen innan hon blev sjuk och det är jag glad för i dag. För oj vad de tappar i vikt när de är sjuka.

Nä nu måste jag ta tag i bestyren innan Thessan kommer klockan 9 och de andra runt 12.

Ha en härlig dag och njut av vårsolen ♥

Inga kommentarer: