20 mars 2013

Jobbig period

Valparna har snart hunnit bli 8 v på fredag är det dags att åka och vaccinera, chippa och besikta alla små juvelerna. Samt Vilja ska vaccineras och Pytte ska få en koll av sitt öra igen.. Just nu är det ingen flyt alls med hunderiet. Texas är fortsatt halt så det ska vi också diskutera på fredag och han lyckades tippa i kull Calluna alias Puzzel i lördags eller söndags så hon är jätte halt L Det var inte alls mycket hälta de första dagarna men i går ville hon inte alls vara med de andra barnen och leka utan drog sig undan och var jätte halt. Vill inte kliva upp och kissa men det gör hon när man går ut med henne men sen vill hon in i värmen igen och lägga sig i fred. Det skär verkligen i hjärtat att se dem så ynkliga. Hoppas bara att det är en ordentlig sträckning och inget annat. Vill inte behöva ta ett jobbigt beslut på fredag L Jag brukar vara positiv men just nu är det lite för mycket. Jag har aldrig haft någon halt hund och just nu har jag två!!! Och dessutom valp och junior…ännu värre. Det positiva är att det är åtminstone tre valpar bokade som åker lite olika datum och förhoppningsvis blir en till bokad på onsdag nästa vecka. Två har vi ju tänkt att behålla själva, en hemma och en på foder. Calluna är en av dom vi har funderingar på att spara L Det är väl tur i oturen att hon inte är bokad av någon annan. Som sagt det är inte alltid kul att äga djur.

Det som är kul är att enträgen vinner. Jag har ju under många år kämpat med vikten och att kunna gå ner ganska många kilo. Det har varit väldigt trögt…ett par kilo ner och minsta lilla minskning i promenader/joggning osv har direkt visat sig på vågen. I lördags morse var jag väldigt nöjd J då hade jag lyckats gå ner -12,3kg sen juldagen Jihuu vad jag är bra! Än så länge pendlar jag mellan -11,3 och -12,3 men snart så ska det väl kanske lossna igen och några få kilo till försvinna. Minst 2 men gärna 5 för att ha lite marginal. Jag har ju promenerat mycket. Januari och februari ca 5km/dag i snitt och nu i mars nästan 1 mil om dagen samt dragit ner på maten så den första månaden var jag konstant hungrig men nu är det bättre och blir jag hungrig så tar jag en kort promenad som jag inte loggar på runtastic så egentligen kanske jag går drygt en mil om dagen men de korta svängarna får vara utöver för att inte tappa motivationen att gå långt J Det blir kanske 1-1,5 mil i veckan med korta turer, tex. Viljas kvällsrastning är ca 1-1,5km varje kväll och ibland en kortare tur med någon annan hund precis innan lunch eller mellan två trimningar för att få röra lite på sig ca 2-3km och promenader till och från tåget. Där har jag gjort så att jag försöker få till en 20minuters promenad enkel väg ca 2km för att få lite mer vardags motion samt en 10-15 minuters lunchpromenad.

Ja och vädret vad ska man säga om det, det är 20 mars och det är full vinter…jag gillar snö och kyla men just nu känner till och med jag att det snart får bli vår med sol och värme. Det har varit bitande kallt i några dagar med kraftig blåst och ca -7 grader ja nätterna ännu kallare. Snöat på tvären har det gjort så det driver igen på vägarna. Vore snart skönt att kunna gå i shorts och linne och ligga på gräsmattan och mysa i solen..

Inga kommentarer: