11 augusti 2012

Semestern slut och 1a jobbveckan över


Då var semestern slut och också första arbetsveckan slut. Det är konstigt hur fort man faller in i rutinerna igen. Måste tänka på att inte börja ”nya” arbetsåret med att jobba för mycket och att tänka på att inte fylla helgerna med för många saker som ska göras… som typ att dubbelboka sig eller till och med trippelboka sig på helgerna…

På semestern var vi till Finland, norra Karelen och Eeliksenpuro närmare bestämt. Det är alltid lika underbart att vara där. Trots mygg, avsaknad av el, vatten och andra bekvämligheter eller det kanske är på grund av det som det är så härligt att vara där lite oavsett väder. I år var vädret väldigt varierat och inte så himla varmt. Hade gärna sett mer av solen men, men man kan inte få allt. Vi hade en helt underbar semester med mycket firande men också väldigt lugnt. Grillat har vi gjort en hel del och bastat i stort sett varje kväll. Jag och Jonathan paddlade lite på älven, både uppströms och nedströms. Lars och han paddlade desto mer i de starka strömmarna för att få lite mer träning.
Vi träffade också en barndoms kompis till mig och hade en jätte trevlig kväll hos dom. Sov en natt hos en av fastrarna i hennes kanonfina hus.

Jag hade ju tänkt att jag skulle kunna köra löpning minst varannan dag när vi var på semester men innan semestern fick jag ju inflammation i slemsäckarna under höftböjaren och på utsidan av höften. Så löpning eller ridning har det inte blivit av sen i princip sen 13/6.
Jag har varit hos sjukgymnast vid två tillfällen. Först fick jag rådet att stretcha mycket för att dra ut höftböjaren och musklerna som trycker på slemsäckarna så det har jag gjort så de är i stort sett ok nu…men tyvärr visar det sig att jag troligen också har en utmattning av skelettet i bäckenbågen, stress fraktur/spricka,  som gör fruktansvärt ont vid provocering men inte så hemskt ont i rörelse. Jag ska fortsätta att vila aktivt det vill säga träna allt som inte gör ont och undvika sånt som gör ont.  Löpning blir det inte på ettag till. När jag börjar löpträna igen kommer jag nog inte kunna ha hundarna i hundförarbältet för att inte öka på belastningen utan förhoppningsvis kan jag löpträna med dom lösa. Rida ska jag prova om 14 dagar och se om det funkar. Hoppas verkligen att det gör det så att jag kan hjälpa Mirjami med att rida Zandie några dagar i veckan när skolan drar igång. Jag kan som tur är sitta i roddmaskinen, cykla och styrketräna. Lite tveksam till om det går att zumba…

Nu i helgen ska vi heja på Hanna som ska tävla 3D SM i Karlstad och på söndag är det rallylydnadskurs i Linköping det ska verkligen bli kul att testa.

Inga kommentarer: