12 maj 2010

äntligen....

...har Gurkan kommit iväg till sin nye ägare Bruce Hayden och sitt nya hem i USA. Lilla Blidkullas Borago "Gurkan" och Touchmoores Rite on Dream "Elin" flög i väg klockan 10.40 från Arlanda :( Det var egentligen meningen att de skulle flyga redan den 23/4 men då fick ju vulkanen på Island lägligt ett utbrott och askmolnet täckte hela luftrummet och stängde de flesta flygplatserna ;( Sen har det varit flera turer fram och tillbaka innan det NU äntligen var dax för de små att flyga över.
Maria och jag åkte redan i gårkväll till Radison Arlandia och träffade Bruce på hotellet och bekantade oss med honom lite mer. Han är jätte trevlig med en trevlig syn på hundar och hundhållning. Hans hundar bor inne som familjemedlemmar precis som våra här hemma hela han lyste upp när han berättade om sina hundar och familj. Det blev en sen middag och en lång dag för alla. Vid midnatt slocknade iallafall jag med Gurkan hos mig i sängen :)det var mysigt med de små snusande liven nära sista natten.
Vi var så stolta över våra små idag som skötte sig exemplariskt hela tiden. Inget pip och gnäll eller låga miner utan glada och spralliga med viftande svansar hela tiden.
Dagen började med en busstur med flygbussen till terminalen. Det var knökfullt men de tog det verkligen med ro. Vi tog en varsin valp under armen och buren i den andra och klev på den fulla bussen. En liten stund kikade de runt men snart så lade dom sig för att vila. :)Väl framme vid terminalen gick vi lite fel så vi fick traska en liten bit men det var inga problem. Våra små som inte gått speciellt mycket i koppel följde kanon fint hela tiden med glad uppsyn.
När vi stod i kön och väntade på att få checka in dom så lade dom sig ner och började snarka :)Jobbigt att vara på resande tass :)När buren var klar så gick båda två raka vägen in och lade sig för att sova. När hissdörrarna stängdes var det onekligen inte långt till tårarna ;( Om de hade rest utan Bruce hade vi nog bölat både Maria och jag :)
Jag fick för en liten stund sen en rappport om att de har landat i New York och att resan har gått bra. Pigga glada valpar som numera har blivit amerikaner :D
Ser med spänning fram emot bilder på Countryside springers sida på våra småttisar som gjort en jätte lång resa.

Tack Maria för trevligt resesällskap. Kanske det blir fler turer tillsammans framöver!

Nej nu ska jag ta kvällen med potatisgratäng, kotlett och en flaska hjortroncider sen blir det sängen.

En liten hälsning till alla valpar i A-kullen som igår blev 2 år...oj vad tiden går snabbt. Jag tycker det var alldeles nyligen som Zelda fick sin första kull med smått.

Ha det gott och var rädda om varandra. Njut av långledigheten ni som har det.

Kramizar

1 kommentar:

Teresa an Dave West sa...

Hello there!!!! I think Gurkan is the father of our Polly. In would love to hear from you and found out more about Gurkan parents and if you have any pictures of Gurkan I would love to see them if you don't mind.
Polly is the lovliest little Springer girl ever. We love her so much. I can send you some pictures of her if you are interested. My email address is Westtereska@gmail.com