20 september 2009

Vilken helg!

Vilken helg det har varit...började med fredagen...panik, panik... stress, stress...så mycket som ska fixas som ingen tänkt på tidigare inför springer cup. Färgen som tog slut mitt i utskrifterna av protokoll och kataloger...pappret som det bara blev 3kvar av :) fast han ju med att ta en ridtur och tur var det, den gjorde verkligen gott för själen...
Lördagen stiger upp 06.00 till en strålande vacker höstmorgon. Lite dimma i luften men åh så härlig höstdoft. Äta frukost, packa bilen och så i väg till Prästtomta för att fixa alla priser, ring, kataloger som ska nitas, det där sista som ska fixas...det börjar droppa in lite anmälda nervositeten stiger innan allt drar igång och det börjar rulla på.
Hela dagen hade vi strålande sol, inte alls mycket vind, förväntansfulla deltagare. En del vana utställare/springer cup deltagare och en del helt nya som aldrig visat hund på utställning eller gått fält/vatten prov med hund. Först ut var öppenklass hanarna och tikarna sen unghunds hanar och tikar och sist valparna som var så himla goa och trevliga båda två. Så fort öppenklassen var bedömd gav de sig ut på fältarbetet sen gick alla iväg allt eftersom de var färdigbedömda. När flertalet var färdiga på fältet åkte första gänget iväg till vattnet för lite vattenapportering. Endel badade gladeligen medans andra inte alls var sugna på att bada eller hämta and i vattnet. Alla resultat var hemliga fram tills att alla var färdiga vid vattnet och finalerna skulle starta... spänningen steg....vem skulle bli placerad som etta på utställning, jakt, dual purpose och sist skulle Östgöta mästaren koras...gissa om Ulla och Lasse, som för första gången startar själva med Mona efter lite övertalning av oss, blir glada när det går upp för dom att det är deras vackra hund som till slut kommer stå på prispallen som nummer 1! Både på utställning då hon blir BIR unghund, som dual purpose 1 samt tillslut som östgöta mästare. Och gissa om vi Lars och jag som uppfödare oxå är stolta och glada. Två år på raken har Mona blivit BIR på springer cup. Förra året som BIR-valp och nu som unghund. Förra året blev även moster Wilda BIR öppen.
Idag söndag har vi bara tagit det lugnt...vi tog lite sovmorgon, till klockan 09.00 då hundarna hade vankat fram och tillbaka ettag och bett om frukost grrrr sen lugn frukost. Hänga lite tvätt och sen åkte vi till stallet. Vi började med att hämta hö i Ödeshög sen red vi en tur i nästan högsommar värme...racade i montéstil hii hii vad hästarna tyckte det var skoj, spetsade öron hela turen. Sen åkte vi hem vid 16.00 åt mat och Mirjami åkte med Lars till agilityn med Zelda. Strax efteråt kom Ulla och Lasse med bilder från springer cupen och TÅRTA för gårdagens vinst i springer cup! När Lars kom hem så åkte vi ut i skogen och gick två viltspår ett med Zelda som gick av spåret ett par gånger men snabbt gick tillbaka igen och hittade klöven utan problem. Näst ut var Alisma på ett lite kortare spår men i oländig terräng. Hon började lite tveksamt men ökade strax tempot lite och spårade kanon bra. Lite vims på mitten med flera ringningar men sen raka spåret till klöven och oj så stolt man blir...knatar bärandes på klöven... vilka hundar och vilken härlig och oförglömlig helg det har varit.

Tack till alla utställare på springer cup för en mycket trevlig dag och GRATTIS till alla fina resultat i helgen. Tack till alla som hjälpte till att ordna så att cupen gick att genomföra!

Kram var rädda om varann!

Inga kommentarer: