15 juni 2020

Baggavskiljning

Nu har nästan alla bagglammen fått flytta in till de stora killarna Silas, Tobias och Dunder. Så det är ett rysligt bääande ute men mest på två tre stycken tackor. Och det är de äldsta tackorna som skriker mest. Jag tror  och för sig att de vet om att det här är deras sista lamm då de är födda typ 2008 och 2009 och verkligen behöver äta upp sig. Den ena tackans lamm har vi stödmatat i början och den andra har varit väldigt duktig på att ta hand om och guida sin lille son och det är hon som är mest ledsen :( 
Nu på morgon hade iaf småkillarna traskat iväg nånstans på betet så husse kommer få gå ut och kolla till dom medan jag jobbar. De stora grabbarna ligger på berget där vi släppte ut dom igår ;) 
Så snart mammorna har slutat att skrika efter sina lamm så ska de få gå ut på bättre bete igen trots att de ska sinas. Men många av dom behöver ha bättre bete. Så snart vattennivån stigit lite igen ska ett nytt gäng tackor få komma till Enskär för bete. Ikväll ska de sista lammen märkas så är allt det arbetet klart för den här säsongen. 
På onsdag ska det komma 5 nya medarbetare till oss. 5 kvigor ska hämtas från Studsvik och köras till Hartsö på pråmen.






Inga kommentarer: