10 juli 2013

Gnäll och ledsenblogg


Då var det ett tag sen jag skrev något igen L det är förskräckligt vad tiden rinner iväg. Det är fullt upp från tidiga morgontimmen till sena kvällstimmen.  Vad har då hänt sen senast? Ja vi fortsätter nedtrappningen långsamt med Puzzels kortison och håller tummarna att det ska gå vägen. För kommer det tillbaka så kommer vi inte göra något nytt försök L inget kul beslut men nu har vi försökt så länge att det inte går längre… så här långdraget borde det inte vara. I början på augusti räknar vi med att vara nere på 0 sen är det bara att hålla tummarna. Vi har diskuterat beslutet med veterinär och tycker inte det är hållbart att ge henne mer kortison. Tyvärr ;( det är en så underbar liten hund så ord finns inte. Hon är så himla klipsk och lättlärd så hon skulle med rätt träning kunna gå långt i många grenar. Men än ska vi inte ta ut sorgen i förskott även om det ligger och gnager.
Och så är det Pytte som blev opererad i örat för nån månad sen. Hon har ju varit jätte bra i sitt öra inget ont eller rinnigt men nu har det onda kommit tillbaka trots att vi behandlar henne regelbundet med Triz aural och örondroppar… Skit är det med det, det var ju tänkt att hon skulle bli vår jaktkamrat i höst men har hon ont så funkar det inte. Eller att hon skulle säljas som sällskapshund/träningskompis till någon. Men hon blir så stressad av att det rätt vad det är kommer emot något mot hennes vänstra öra och gör ont. Vi försöker ett tag till för att se om det är övergående men snart måste vi ta ett beslut där också ;( Fan! Hon är ju den som är den följsammaste av de alla (förutom Puzzel då) och kan hålla sig inom bössans räckvidd utan att man ber henne om det. Och full fart är det på fältsök när man ber om det. Simmar och apporterar med god teknik sen är väl inte avlämningarna de bästa men man kan väl inte få allt heller ;)
Sen har vi Boston som vi misstänker inte hör så bra längre. Senaste tiden har vi märkt att han inte reagerar på tilltal eller om han sover så märker han inte om vi kommer hem och han har blivit väldigt lättskrämd senaste tiden.  Står han och tittar åt ett annat håll så hoppar han högt om man kommer upp jämsides med honom… Just nu är det inge kul alls att ha djur kan jag meddela.

På jobbet är det mycket så jag känner mig ganska så stressad över allt jag borde hinna men inte riktigt hinner. Nästa vecka går jag över till att jobba med åtagande planer istället för med kontroll så jag skulle behöva hinna skicka ut mina kontroller som jag hittills gjort men det känns ganska kört om jag inte jobbar till sena kvällen varje dag och det orkar jag inte. Nu är det sista rycket innan semestern om drygt en vecka. Jag hoppas att jag kan koppla ifrån jobbet under mina tre veckors ledighet. Ska försöka komma ihåg att koppla bort jobbmailen så jag inte läser den då jag är ledig…

Något som däremot är positivt är att jag har nått mitt mål jag satte upp i julas om min viktnedgång. Jag skulle gå ner till en vikt och det har jag lyckats med!! Jag har tappat 17,4 kg på lite över 6 månader!! Nu är det bara att försöka hålla det med fortsatt massor av promenader och cykelturer. Trots att det snart är semester. Men då har jag ju tid att gå
J Så på den fronten är jag super nöjd och stolt att jag faktiskt fixade det. Trots att jag var på väg att ge upp vid några tillfällen då vågen envist stod still och inget hände på en vecka eller två… Nu har jag börjat cykla till bussen i Fornåsa så där får jag lite gratis motion med ca 16km på cykel. Nu börjar det vara dags att köpa lite nya kläder för det mesta är lite stort… har ju tappat ca 18cm runt midjan och lika mycket om inte mer runt baken. 10 cm per lår så nu börjar tom musklerna synas J hahaa de lilla jag har. Dags att ta tag i styrketräning också så att man förbränner lite till och fyller ut skinnet som varit fyllt med fett innan ;)

Nä det här var en väldigt gnällig blogg men så är livet just nu. Jag är i grunden en väldigt optimistisk person och har mottot att allt löser sig till slut men ibland blir det för mycket av allt…

Nu ska jag lägga mig i sängen om en liten stund när jag gjort i ordning matlåda och frukost mackor för morgondagen och lägga mig och läsa. Sen är det snart uppstigning för tramp på hojen till bussen i morgon bitti. Hoppas på strålande sol och värme igen efter dagens regnande och åskande :)

Var rädda om er alla där ute som läser det och alla andra också

Många kramar

Inga kommentarer: