29 maj 2013

Inge roligt alls


Vi har ju varit så glada för att Puzzel svarat så bra på kortisonet efter förra kortare bakslaget, alla knölarna försvann fort och inga kom tillbaka när vi började minska ner kortisonet. I måndags så tog vi då bort kortisonet helt och i går kunde jag känna att det var en ny på gång L hoppas den förvinner lika fort som den kom. Det fick verkligen luften att gå ur mig. Vi hade hoppats på leverans snart. Visserligen är hon inte till något problem hemma utan en riktig solstråle som förgyller vår vardag med sin underbart glada och positiva attityd. Det känns inge kul är man vet att det finns en familj som verkligen längtar efter att hon ska flytta till dem och vi tror att det skulle bli jätte bra. . Hoppas de orkar vänta men jag förstår också om de inte gör det L
Vi har även opererat Pyttes öra som läker bra och förhoppningsvis kommer det bli bra, det här är hennes sista chans L det känns också väldigt jobbigt att veta, att blir det inte bra så kommer vi få ett jobbigt beslut att ta L Hon är ju verkligen en trevlig hund att jobba med. Wilda verkar vara på väg in i ett alldeles för tidigt löp eller så luktar hon mycket gott av annan orsak, så hanhundarna får vara isär hemma då Boston helt plötsligt tycker att Texas är en inkräktare då han börjar bli könsmogen. Lite jobbigt då det inte funnits några motsättningar innan utan de har varit tillsammans, ätit sovit, busat.
Vi har i alla fall bestämt klart sen en tid tillbaka vem som stannar hemma
J Det blir ”Zaga” Lilla Blidkullas Calypso den mörkaste av valparna och ”Zäta” Lilla Blidkullas Chrysanthemum kommer flytta till fodervärden Janne inom kort. Janne och Anki har varit här i kväll, med sin dotter och barnbarnet, och tränat lite inför utställning. Hanna kommer få gå valpkurs med Zaga så snart det finns en som passar tidmässigt.
På fredag är det dags att bada Texas inför lördagens utställning i Norrköping…det ska bli spännande. Han är ju verkligen som en gummiboll bredvid och det där med att stå still är fortfarande väldigt svårt när det spritter i benen :s Sen blir nästa utställning för honom i Gränna tillsammans med Zaga och Zäta som också ska ställas på Springer Östgötas open show dagen innan.

Så här på våren är det mycket med jobb, skolavslutningar och allt annat möjligt och omöjligt som ska göras, så just nu känner vi oss ganska så slitna allihop. Det är ridning, igenridning av alla gånger som missats, det är fotbollsmatcher och kläder och skor som ska fixas, skjutsningar till höger och vänster, körkort som ska tas osv. men värst är nog att Puzzels knölar har kommit tillbaka efter utsättandet av kortisonet. Men, men det är väl bara att ta nya tag och längta efter semester och en kort tids återhämtning. Jag kommer ju inte ha mer än 3veckor i år heller för att spara lite till jul eller eventuellt en kortare resa i höst. Just nu känns det som om jag skulle behöva minst 5 veckor för att bara vara.

Det enda roliga just nu är att jag har lyckats att gå ner 15 kg med hjälp av att dra ner på maten, äta mindre kolhydrater och promenera, promenera och åter promenera. Just nu står det still eller pendlar L stressen gör väl att allt bara avstannar och jag känner att jag inte hinner öka på promenaderna till över milen i snitt per dag. Jag har istället börjat med inslag av joggning i lugnt tempo kortare sträckor under de långa promenaderna en eller flera gånger per vecka.
Nä nu är det snart kväller och jag ska ut och basta sen sova sju kvart i timmen.
Älskar er alla i familjen ♥

Inga kommentarer: