09 september 2011

oj det är ju snart en månad sen jag uppdaterade

Jo tiden den går alldeles för fort ibland eller så är det alldeles för lite av den varan. Vi har hunnit med lite utställningar, Lars och Boston har genomfört ett grundprov, vi har vartit på en spanieljaktinstruktörskurs i Fiskeboda och lärt oss en massa om spanieljakt och hur man lär in olika moment, tagit stygnen på Pytte.
Så här i efterhand inser man att livmoderinflammationen måste kommit smygandes och kanske redan från första löpet kan det ha varit på G. Hon började ju lugna sig redan efter första löpet, inte mycket men lite..vi tog det för att hon börjar mogna lite. Efter andra löpet lugnade sig hon ytterligare lite till. Fortfarande fullfart ute men mycket lugnare inne. Sista tiden sov hon mer men då vi haft tikar som varit skendräktiga tidigare såg vi det inte som alarmerande eftersom det var fullfart andra tider på dygnet. Nu ser vi skillnaden!! Jösses nu är hon verkligen full av fart igen lilla snuttan.
Hon ber om bus hela tiden :) Kommer å puttas, kommer å ska kramas o mysa, sover så gott intill i sängen hela natten vänder upp sin lilla goa nos och ska ge en puss emellanåt.Hon är ju bara för go den lilla tjejen. När hon har fått läka lite till ska vi verkligen ta itu med jaktträningen. Vi ska komma till skott med grundprov och nästa år till nybörjarproven :)

Just nu är jag hemma och är jätte förkyld med feber så det blir inga promenader men vi körde lite apporteringsträning inne i köket igår, det gick riktigt bra. Även mamma Zelda fick att apportera både dummy och fågel jihuuu. Snart ska vi göra slag i saken och börja träna henne igen nu när hon börjar apportera igen efter ca 5års uppehåll!! Kan man bara tygla hennes jaktlust så tror jag att hon är en hund med mycket tryck under tassarna. Hon kan ju verkligen röra sig med fart och fokus. Så kanske under nästa år så blir det jaktträning istället för utställningar i större omfattning.

Vi har ju oxå lånat en häst som vi ska ha under vintern och rida eller Mirjami ska rida den och jag ska komma igång med en annan pålle. Ska bli spännande! Än så länge har bara Mirjam kommit igång men nästa vecka hoppas jag att jag ska komma upp på Contessa oxå men först måste jag bli frisk...Måndagens spinning/styrketräningspass får bli en gång jag får träna igen senare under veckan eller en annan vecka för som jag mår idag blir det ingen träning på måndag :(

Jag hoppas att jag piggar på mig snabbt från förkylningen för det är en heldel som ska göras och pysslas med både på jobbet och hemma. Saknar ibland timmar på dygnen :)

Nä nu ska jag ta en kopp kaffe och försöka uppdatera hemsidan lite...den var det länge sen något hände med :( Alla kritiker ska skrivas in osv. lite nya bilder om uppkopplingen vill vara med på noterna.

So long nu kaffedax!

Inga kommentarer: