08 januari 2014


Jag insåg för ett tag sen att det är otroligt länge sen jag uppdaterade hemsidan och bloggen. När mycket läggs ut på facebook glömmer jag bort hemsidan :( Senaste nyhetsblänkaren där var för snart ett år sen och blogginlägg från i augusti!!

Mycket har hänt under 2013 både roliga och tråkiga händelser året började med att valparna efter Vilja och Patron föddes 27 januari, 1 hane och 6 tikar alla svart/vita och en med tan. Alla som skulle flytta, flyttade rätt snart till sina nya hem. Dem vi skulle spara i vår ägo blev kvar längre för att se vem vi skulle ha kvar hemma. Till slut blev det Zaga som stannade här och Zäta flyttade till Jan i Mjölby. Puzzel som skulle stannat blev sjuk som 7v valp och var under behandling länge. Hon bor numera hos Ulla och Lasse som även har hennes mor och moster.

Våren och försommaren var jobbig med flera hundar som inte mådde helt bra. Puzzel med juvenil pyodermi, Pytte med sin öroninflammation som inte ville ge med sig och som sen blev opererad och nu mår bra, Wilda som var hängig och vi trodde hon hade fått en tumör någonstans men det visade sig senare att hon hade livmoderinflammation. Hon opererades och mår nu kanon. 8 år och piggare än någonsin är hon med och jagar rådjur och älg. Länge trodde vi att vi snart skulle ha 3 hundar mindre i flocken, det var en period som verkligen var psykiskt jobbig. Puzzel är numera helt frisk, pigg och glad liten junior och otroligt söt. Boston började höra sämre och blev skit sur på Texas så nu kan inte de två gå tillsammans längre L Under den här perioden var det mycket på jobbet med långa dagar. Jag började känna mig ganska så utjobbad, Lars var trött och det var mycket logistik som skulle funka. Om jag inte hade haft mina promenader och joggingrundor hade jag inte fixat den här tiden utan troligen sprungit in i den berömda väggen med full kraft. Jag var ute flera gånger per dag, många mil blev det men det gav också resultat. Jag lyckades under 2013 gå ner som mest 20 kg men några kilon har kommit tillbaka nu när jag inte kunnat gå lika mycket senaste kvartalet. Det började i höstas när L hamnade på sjukhus med en misstänkt stroke då var det en månad då jag hade all logistik ensam, oron över maken. Skjutsningar till träningar/tävlingar, hämta från kompisar osv. Vi hade ont om vatten då det varit torrt hela försommaren och sommaren och även hösten. Båda brunnarna sinade periodvis. Det var strikt ransonering om vattnet i flera månader. Duscha gjorde vi på jobbet, träningar och hos vänner och bekanta. Eller som jag gjorde gick ner till Vinbergasjön och badade långt in i oktober.


Hösten är ju också en period då det är mycket på jobbet så även nu började tröttheten komma smygandes. Sen kom beskedet på jobbet om att flera personer skulle varslas, då blev det oroligt må jag säga. Det var en jätte jobbig period med mycket stress över hur framtiden skulle bli innan vi fick besked strax innan lucia vilka som fick stanna. Som tur var, var jag en av dom. Jag har varit sjuk i flera omgångar. Många halsinfektioner och ont i kroppen men det är väl resultatet av all stress och oro under året. Hoppas nu att det ska bli betydligt lugnare under 2014 med mycket, jakt, motion och en del utställningar för våra juniorer och unghund J

Under vintern har Lars och jag varit ute och jagat en hel del. Inga djur har dock blivit skjutna men snart kanske J Alla hundarna har fått vara med i skogen och vi är nöjda med hur de utvecklas. Roligast tycker nog hundarna att det är. Hoppas vi får tillfälle att skjuta något för dem innan den här jaktsäsongen är slut. Om inte så har vi i alla fall fått många härliga timmar i skogen för att ladda batterierna. Nu har jag varit långledig under jul/nyår/trettonhelgen samt även den här veckan. Det har verkligen varit välbehövligt. Tror att jag egentligen skulle behöva ett par veckor till men i år har jag tänkt ta ut ordentlig sommarsemester och kanske också en vecka senare i höst när jakten drar i gång igen J.
I januari och februari är Texas, Zaga och Puzzel anmälda till utställning. Jag hoppas att Zaga har glömt att hon blev rädd för en domaraspirant och visar sig från sin bästa sida och att Texas är lite mer avslappnad så han kan trava :O Puzzel hoppas jag kan stå still och även hon trava lite och inte bara hoppeskutta. Ja ja det går som det går, övning ger färdighet heter det ju och vi har inte övat tillräckligt J så är det bara.

Jag hoppas att jag ska komma i gång med bloggandet lite mer igen och kunna lägga ut en massa nya bilder på alla hundarna på hemsidan. Fotandet har även det hamnat nånstans långt ner på priolistan :S

 

Nä nu ska jag ta med mig Zaga på en kort skogsrunda med lite godisletande. Har ju ont i en fot så promenaderna får vänta några dagar till.

Inga kommentarer: