22 april 2013

Senaste nytt

Ja nu var det länge sen jag uppdaterade om senaste nytt. Jag förstår inte vart tiden tar vägen. Även om man är hemma så rusar tiden. Valparna har hunnit bli 12 veckor och fått sin andra vaccination. Det var inga konstigheter med att åka bil trots att det inte var någon vuxen med den här gången. Däremot var det ett mindre företag att få fyra valpar att gå åt samma håll i kopplet...två gick glatt runt och snodde in oss andra medans två inte alls var villiga att gå i koppel. De valpar som är kvar hemma är L.B Calypso "Zaga" vår svarta lilla skönhet som gärna pratar, L.B Chrysanthemum "Zäta" som gillar att bära och är så mjuk och go, L.B Calluna "Puzzel" lilla charmtrollet som är på god väg att bli frisk, ser ut som en tunna med ben ;) och L.B Carlina "Labolina" mystjejen i flocken, älskar att kramas och den enda som är kvar till salu.
Puzzel har hittat ett nytt hem som hon ska flytta till så snart hon är fullt frisk. Det kommer bli kanon tror vi men oj så hon kommer att saknas här hemma. Hennes glada, pigga uppsyn och morfar upp i dagen när det börjar bli matdax, för det är något man inte kan missa. Det är så underbart att se dessa olika personligheter utvecklas.
Vi har täta veterinär kontakter angående hennes sjukdom och medicinering för att se så att vi inte trappar ner   kortisonet för snabbt och att det blossar upp igen. Hon justerar ju dosen själv neråt i och med att hon växer och blir tyngre men nu är det dags att minska dosen lite till. Vi får hålla tummarna att de små bölderna som är kvar fortsätter att minska även efter sänkningen. Om det inte vore för att man visste att hon varit sjuk så ser man knappt inget på henne. Lilla ♥ Puzzel tuss. Pigg och glad och fullt ös är det på henne. Det kunde man inte tro när hon var som sämst och vi förberedde oss på att det värsta skulle ske.
Vi väljer ju mellan Zaga och Zäta här hemma...inget lätt val. Båda har sina fördelar men också sina nackdelar. Nu börjar vi mer titta på hur de fungerar med resten av flocken, vem är mer intresserad av att bära osv. för båda kommer ju vara i vår ägo men den ena bo hos fodervärd. Så det viktiga är ju att den passar in och trivs i resten av flocken och förhoppningsvis gillar att jaga.
Texas då som varit halt är nu ohalt så nu blir det att träna inför vänstervarvs säsongen. Vi kommer anmäla honom till Norrköping som första utställning. Hmm med den hoppetossan blir det inte lätt.. han har sällan några tassar i golvet knappt när man ska ställa upp honom heller...vi får se hur det går. Blir nog "mer träning behövs" i kritiken...Han är oxå en riktig ligist vad gäller att äta upp alla möbler :( snart är alla soffor och fåtöljer märkta av att han drar ur all stoppning ur det minsta lilla hål...Tur det är sånt som vi ändå tänkt att hiva men vi hade nog inte riktigt tänkt att göra det än. Ibland önskar man att man hade ett hundrum så att man kan dela på dom vid löp och som nu med valpkull och inte behöver ha dom i tv rummet...

Nä nu ska jag försöka kurera mig själv från febern och denna jobbiga hosta som gör att jag inte kan sova och har gjort att jag har såå ont över alla muskler över revbenen :( nu vill jag bli frisk så att jag kan börja promenera igen. Har inte gått på snart en vecka :( vill ju få bort de 3 sista envisa kilona oxå till sommaren :)

Valparna har nu somnat utspridda i köket så det är väl dags att ta lite te med ingefära i för mig och äta lite frukost.

Ha en bra dag!

Inga kommentarer: